سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بلاگ سامان ۷۲۴

از لاکچری های شهرک باستی هیلز لواسان چه می دانید؟

 اگر قرار باشد به صحبتی در باب لوکس ترین شهرک و یا محله در شهر تهران بپردازید، کدام منطقه را هدف صحبت خود قرار می دهید؟ همه می‌ دانیم که تمرکز ثروت و امکانات در ایران، برای شهر تهران می باشد و این جایگاه قدرتمند تهران و تهرانی ها در سطح کشور، باعث شده تا شاهد خلق محله هایی بسیار لوکس و گران قیمت در شهر تهران باشیم. محله هایی که خانه ی طیف گسترده ‌ای از ثروتمندان ایرانی را در خود جای داده است. اما در همین لوکس نشینان تهران هم مراتبی وجود دارد. محله هایی که حتی بسیاری از ثروتمندان تهرانی نیز نمی توانند ملکی در آنجا داشته باشند. جایگاه خاص محله و یا شهرک در کنار قیمت بالا، تجمع قشر خاصی از اجتماع ثروتمندان و افراد سرشناس جامعه ی تهرانی و حتی کشوری در کنار محدودیت در زمین و ملک و خانه، پای افراد خاصی را بر این محله ها باز می کند. یکی از این محله های خاص تهرانی که شاید خاص ترین و لوکس ترین در جمع محله های خاص تهران نشین باشد، شهرک باستی هیلز لواسان است.

 

لاکچری های شهرک باستی هیلز لواسان

شهرک باستی هیلز لواسان شهرکی برای افراد خاص، بسیار ثروتمند است که همراه با موقعیتی ویژه و جایگاهی برتر در منطقه ‌ای که به خوش آب و هوا بودن در سطح تهران شهره شده است. در این مقاله قصد صحبت از شهرک سوپر لوکس باستی هیلز لواسان را داریم. محله ‌ای که در دل دیوار های 7 متری محصور شده است و زمانی برای ورود به آن بایستی از میان گیت های حفاظتی عبور می کردید. محله ‌ای که همچنان تحت تدابیر حفاظتی قرار دارد. تدابیری که توسط ساکنان شهرک باستی هیلز لواسان در سطح آن اعمال می ‌شود. جایی که خیلی از ثروتمندان علاقه به داشتن ملکی در آن جا را دارند. اما گویی باستی هیلز لواسان برای برخی از افراد خاص ثروتمند و یا چهره های سرشناس به شکلی ویژه مانده است و این ویژه شدن هر روز بر حس کنجکاوی بسیاری می افزاید. حس کنجکاوی ای که توجه خیلی‌ ها را به سمت و سوی شهرک باستی هیلز لواسان معطوف کرده است. اینکه در آنجا چه می گذرد؟ ساکنان آنجا مشغول چه کار هایی هستند؟ در اجتماعات ویلا های شهرک باستی هیلز لواسان چه اتفاقاتی می‌ افتد؟ و... .

 

 

شهرک باستی هیلز لواسان پاتوق لاکچری باز های تهران نشین

بدون شک ساختار کلی شهرک باستی هیلز لواسان را می‌ توان از جمله لوکس ترین و لاکچری ترین نمونه در خلق فضا های شهری در ایران دانست. شهرک باستی هیلز لواسان تا همین چند سال اخیر هیچ گونه دیواری برای ایجاد فضا های ویلایی در آن کشیده نشده بود و ساختاری شبیه به محله های اعیان نشین آمریکایی داشت. البته این سبک از معماری شهری تا زمانی بر ساختار محله حاکم بود که ورود به محله ی باستی هیلز لواسان تحت شرایط امنیتی صورت می گرفت.

 

باستی هیلز در لواسان

تا همین چند سال پیش نصب یک گیت ورودی در ابتدای شهرک باستی هیلز لواسان باعث می شد تا هر کسی پایش به سطح این شهرک باز نشود و خلق این فضای اختصاصی باعث می‌ شد تا هر صاحب ملکی علاقه ‌ای به نصب دیوار برای اطراف ویلا هایش را نداشته باشد. اما ظاهراً شرایط قانونی حاکم بر کشور تاب این سطح از اشرافی‌ گری را ندارد و نخواهد داشت و در اقدامی قضایی موضوع ورود همراه با شرایط امنیتی از سطح شهرک باستی هیلز لواسان برداشته شد و حالا در ورود به شهرک شاهد ویلا هایی در حصار دیوار های بلند هستیم. اما هنوز هم می ‌توان شهرک باستی هیلز لواسان را در ردیف بهترین شهرک ها از نوع آرایش شهری قرار داد. حتی با وجود دیوار های 7 متری در سطح شهرک باستی هیلز لواسان!!!!

معماری ویلا های شهرک باستی هیلز لواسان هم چشم نواز است. گویی فضا را از دل یک محله ی اعیان ‌نشین غربی کنده است و بر سطح کوه های لواسان رها کرده‌ اند. بنا های موجود در سطح شهرک باستی هیلز لواسان یک جور رقابت زیبا سازی در کنار خلق فضا های خاص و لاکچری را در ذهن هر تماشاگری تداعی می‌ کند. اینجا جولانگاه معماری های خاص همراه با خلق فضا های اشرافی است.

استخر های رویایی، سنگ فرش های خاص و زیبا و البته اروپایی، دوش های آبشاری، بالکن ها و ایوان‌ های اشرافی و... که همگی همراه با بهترین متریال های روز و لوکس جهانی ساخته شده اند. شهرکی که با این سطح از لاکچری بودن به راحتی ما را به یاد محله های اعیان نشین سوپراستار های هالیوودی می اندازد.

 

باستی هیلز لواسان یا بورلی هیلز لس آنجلس

پس از گشت و گذار در باستی هیلز لواسان و تداعی شدن محله های اعیان نشین سوپراستار های هالیوودی آمریکایی، چندان هم بی راه نگفته ‌ایم. این محله ی کوچک لواسان نشین، شباهت بسیار زیادی به یکی از لوکس ترین و در عین حال لاکچری ترین محله های آمریکایی دارد. منظورمان خیلی ساده است. محله ی بورلی هیلز لس آنجلس که اتفاقاً محل زندگی بسیاری از ثروتمندان ایرانی مهاجرت کرده به آمریکا نیز می باشد را هدف این شباهت قرار داده ایم. حالا کجای این دو محله شبیه به هم شده است؟

بورلی هیلز در یکی از ثروتمند ترین شهر های آمریکایی یعنی لوس آنجلس و دقیقا در لوکس ترین نقطه ی آن قرار دارد. یک تپه ی مشرف بر سطح شهر لس آنجلس همراه با وییویی 360 درجه و دیدی ابدی که می توان سطح اقیانوس آرام را به راحتی مشاهده کرد. محله ای خالی از برج ها و آپارتمان های مسکونی که تنها و با ویلا های بزرگ و لاکچری پوشیده شده است. جایی برای زندگی افراد ثروتمند آمریکایی و حتی سوپراستار های هالیوودی.

حالا بگذارید در مقیاسی کوچکتر این شهرک اشرافی آمریکایی را با شهرک باستی هیلز لواسان  مقایسه کنیم. باستی هیلز لواسان درست مانند بورلی هیلز سوار بر تپه ای، مشرف به سطح شهر لواسان همراه با دیدی 360 درجه و ابدی قرار گرفته است. تماشای سطح اقیانوس آرام را هم می ‌توان در تماشای سطح وسیع آب ‌های آرام سد لتیان جست و جو کرد. ساختار شهرک باستی هیلز لواسان هم که شباهت خاصی به محله های اعیانی آمریکایی دارد و معماری ویلا ها هم به غایت چشمگیر هستند. خب، چه طور می توان لقب بورلی هیلز ایران را برای این محله ی کوچک لواسان نشین در نظر نگرفت؟!!!

 

شهرک باستی هیلز لواسان کجاست؟

لواسان شهر چندان بزرگی نیست، پس به راحتی می توانید شهرک باستی هیلز لواسان را در آن پیدا کنید. شهرک در انتهای بلواری با نام باستی قرار گرفته است و نام خود را نیز از نام همین بلوار وام دارد. البته واژه ی هیلز نیز به جهت شباهت این محله با محله ی اعیان ‌نشین بورلی هیلز آمریکایی می آید. پس شهرک باستی هیلز لواسان، می ‌شود شهرکی تپه ای در انتهای بلوار باستی در شهر لواسان. جایی در یک منطقه ی کوهستانی در شمال غرب لواسان. فضایی به ابعاد 350 هکتار که توسط دیوار های بلند 7 متری محصور شده است و در آن 36 ویلای لاکچری وجود دارد. منطقه ‌ای در ارتفاع 1900 متری از سطح دریا در دل تپه های شمال لواسان که نسبت به شهر لواسان دارای دیدی ابدی و 360 درجه می باشد. دیدی که حتی می ‌تواند شعاع نگاه شما را تا سطح دریاچه ی لتیان امتداد بدهد.

ورود به شهرک باستی هیلز لواسان تقریباً برای افرادی که خارج از دایره ی مالکان آن هستند، غیر ممکن است، مگر با هماهنگی هایی که صورت گرفته باشد. البته با پیگیری های امام جمعه ی شهر لواسان و درخواست های مکرر ایشان از قوه قضاییه، ظاهراً در این سالی که می ‌گذرد، شرایط امنیتی به جهت ورود به شهرک باستی هیلز لواسان برداشته شده است. اما باز هم به همین سادگی ها نمی‌ شود وارد سطح این شهرک اعیان ‌نشین لواسانی بشوید.

 

داستان پیدایش شهرک باستی هلیز لواسان  در دل یک توافق نامه

اگر فکر می کنید که شهرک باستی هیلز لواسان قدمتی طولانی دارد و صاحبان آن نسل اندر نسل در آن مشغول لاکچری های خود هستند، سخت در اشتباه هستید.  قدمت شهرک باستی هیلز لواسان به بیست سال هم نمی رسد. شاید نتوان به همین سادگی تجسم کرد که این سطح از لاکچری بودن، چه از ساختار شهری گرفته تا معماری بنا ها و فضا های خاص شهرک تا همین دو دهه پیش چیزی در حد و اندازه های یک تپه ی خاکی ساده با امکانات تبدیل شدن به یک باغ بوده است. حتی جواز ساخت و ساز هم برای آن وجود نداشته. حالا از زیرکی صاحب باغ بوده و یا از مصلح شهرداری وقت لواسان در پی توافق نامه ای ساده شهرک باستی هیلز لواسان شکل امروزی خودش را گرفته است.

ماجرا به خرداد ماه سال 1380 بر می گردد. 23 خرداد 1380 تاریخی است که در آن توافق نامه ای یک صفحه ای روی سربرگ شهرداری لواسان به شماره 6663 چاپ می شود. توافقی که خبر از عقد معامله ای جالب  بین شهرداری لواسان و مالکان پلاک ثبتی 2 فرعی از 16 اصلی واقع در انتهای بلوار باستی لواسان می داد. در متن  این توافق نامه آمده بود که روند اجرای آن مشروط به صدور مجوز از سوی شورای اسلامی شهر لواسان می باشد.  مالک زمین مذکور شخصی بود با نام غلام حسین مطهری اصل که ظاهرا تنها  صاحب زمین مذکور به وسعت یک صد و بیست و هشت هزار و دویست و بیست و دو متر مربع بوده است.

 

 

 پیدایش شهرک باستی هلیز لواسان

در متن توافق نامه ذکر آشکاری به نوع کاربری پلاک فوق الذکر شده است. کاربری ای که طبق طرح مصوب شهرداری به قسمتی ویژه باغداری و قسمتی که ضلع شرقی آن جنگل کاری است و به ضلع غربی منتقل گردیده است، اشاره دارد. در واقع در توافق نامه ی مذکور قید می شود که مالک از شهرداری مجوز تفکیک 50 قطعه 3 هزار متری را دارد. به گونه ای که برای هر قطعه زمین تفکیک شده، مجوز ساخت صادر نماید. البته شهرداری در قبال این اجازه برای تفکیک زمین درخواست های جالبی را مطرح کرده است. این درخواست ها که در بخش تعهدات مالک قید شده است، در بخش «ج» این توافق نامه مطرح می شود. در این بخش شاهد برخی تعهدات مالی تا ملکی مالک در قبال شهرداری لواسان هستیم که شامل واگذاری شش دانگ سند مالکیت پلاک ثبتی 89 فرعی از 13 اصلی به مساحت 8590 متر مربع بابت قسمتی از 50 درصد سهم تفکیکی به شهرداری بدون دریافت هر گونه وجهی در قبال زمین خواهد بود و همچنین در قبال خدمات دیگر شهرداری، مالک موظف به پرداخت 3 میلیارد و 300 میلیون ریال می شد. در توافق نامه قید شده است که این کمک نقدی بابت کمک به اجرای طرح های عمرانی شهرداری لواسان می باشد.

جالب است که این توافق، پس از امضا بین شهردار لواسان و غلام حسین مطهری اصل، در همان روز کاری مورد تایید شورای شهر لواسان نیز می رسد. شورا بدون هیچ گونه سخت گیری و یا دخل و تصرفی در بند های توافق نامه صدور آن را بلامانع می بیند.

حالا نمی توان گفت که شهرداری لواسان در این توافق نامه برنده ی ماجرا بوده است یا نه و یا اینکه اصلا مبالغ جا به جا شده در اختیار شهرداری قرار گرفته یا نه. اما به وضوح می توان گفت که مالک قطعه زمین مذکور برنده ی تمام و کمال این توافق نامه بوده است. برنده شدنی که خیلی زود پاسخش را داده است و در کمتر از بیست سال به خلق شهرکی مدرن و لوکس و همه چیز تمام در بلندای شهر لواسان انجامیده است. شهرک باستی هیلز لواسان نتیجه ی لوکس این توافق نامه ی جنجالی است.

 

شهرک باستی هیلز لواسان در این روز هایی که می گذرد دیگر خیلی در بند تاریخچه ی کوتاه خود نیست. بلکه خیلی راحت و آسوده پایش را در جمع شهرک های لوکس ایرانی محکم می کند و هر روز بر ارزش املاک آن افزوده می شود. به هر حال نمی توان حد بالای لاکچری بودن شهرک باستی هیلز لواسان را در دنیای باز امروزی ندید گرفت. شاید خیلی از تصاویر لاکچری که در فضا های مجازی می بینید و در آن شاهد زندگی لوکس قشر خاصی از جامعه در دل بنا هایی بسیار خاص و زیبا هستید، از دل جشن ها و پارتی های خاص شهرک باستی هیلز لواسان بیرون آمده باشد.

 

 

 شهرک باستی هیلز لواسان و سوژه ی فیلمی مستند گونه

حالا اگر خیلی وارد ماجرا های پر از هیاهوی شهرک باستی هیلز لواسان نشویم و همراه با این مقاله به این هیاهو ها دامن نزده باشیم، بد نیست بگوییم که شهرک باستی هیلز لواسان سوژه ی یک فیلم مستند نیز بوده است. همان طور که گفتیم ظاهرا شرایط حاکم بر حال و احوال حاکمان امروز کشور چندان تمایلی به اشرافی گری و زندگی لاکچری ندارد و به هر ترتیبی حالا به شعار و یا واقعیت همواره سعی در بیان انتقاد های سنگین و عجیب و غریب داشته است.

 

شهرک باستی هیلز در لواسان

گاها پیش می آید که این انتقاد ها همراه با تهیه ی یک فیلم مستند از زندگی لاکچری ثروتمندان جامعه ی تهرانی باشد و چه  سوژه ای جذاب تر از شهرک باستی هیلز لواسان.  جاییکه مستند ساز می تواند چشم هایش را ببندد و به راحتی هر گنده گویی را در باب زندگی لاکچری ثروتمندان تهرانی بسازد و همراه با به تصویر کشاندن بنا های خاص شهرک باستی هیلز لواسان آب و تاب ماجرا را زیاد کند!!!

در مستندی که به این منظور از سطح شهرک باستی هیلز لواسان تولید شده است، ویلا هایی را در باستی هیلز لواسان به تصویر کشیده است که اکثرا با گارد و زنجیر و سگ های نگهبان، محافظت می شوند. به هر حال شهرک باستی هیلز لواسان دارای نگهبانی اختصاصی بوده و برای ورود به شهرک باید مجوز ورود دریافت کرد و این ماجرا خیلی هم خارج از عقل و عرف نخواهد بود. چگونگی نشان دادن ماجرا می تواند بر عمق حساسیت های حاکم بر آن بیافزاید. خیلی منطقی است که بگوییم کسی که در یک شهرک نه ملکی دارد و نه کاری با اهالی آنجا اصلا چرا باید به محل مذکور رفت و آمد نماید. آیا نمی توان رفت و آمد افراد بی ربط به سطح شهرک را چیزی جز حس کنجکاوی و حتی چیز هایی شبیه به سرک کشیدن در حریم شخصی مردم دانست؟ خب، اگر این طور به ماجرا نگاه کنیم، خیلی نمی توان جانب حق را به مستند ساز تلویزیونی داد.

البته طبق اطلاعاتی عجیبی که  این مستند نشان می دهد، اجازه ی ورود به شهرک باستی هیلز لواسان بسیار سخت و این ماجرا تحت تدابیر امنیتی و حفاظتی شدیدی قرار دارد. آنچه مستند می گوید هر ورودی باید همراه با اجازه ی یکی از اهالی شهرک باشد تا مجوز ورود به این منطقه توسط نگهبانی صادر شود. البته در ورود بسیاری از شهرک های لوکس نشین ایرانی و حتی برخی از کوچه ها و خیابان های تهرانی نیز شاهد این ماجرا هستیم و این داستان چندان غریبی نیست تا مستند ساز به نوعی یک مکان نظامی را به تصویر کشانده باشد.

 

 

شهرک باستی هلیز

آنچه مشخص است ویلا های چند هزار متری که در شهرک باستی هیلز لواسان ساخته شده است، مالکانی به نام و سرشناس دارند. از فرزندان وزیر و نماینده و سردار گرفته  تا ثروتمندان شناخته شده پایتخت و ایران.  به هر حال آنچه در دنیای امروز شهرک باستی هیلز لواسان می گذرد، روز های آرام و مدرن است و شب های لوکس و لاکچری. باستی هیلز لواسان در حال تبدیل شدن به یک برند در تشخیص سطح لوکس بودن ساختار شهری در ایران است. شهرکی که در کمتر از بیست سال توانسته است به خوبی در جلب نگاه سختگیر ثروتمندان جامعه ی ایرانی موفق باشد.

 

مطالب بیشتر: